En İyi 9 E-Ticaret Platformu [2023]

Yeni Kurulacak Online Mağazanız için En İyi 9 E-Ticaret Platformu

Bu platformların çoğu, hız, SEO ve hatta güvenilirlik açısından diğerlerinden daha iyi olsa da birkaçı daha çok ön plana çıkıyor ve online mağaza/web sitesi oluşturucuları favorileri arasında yer alıyor. Yazımızın devamında  size kolaylık sağlaması için en iyi e-ticaret platformlarını inceledik.

Aşağıdaki platformlar fiyatlandırma, özellikler, kullanılabilirlik, destek ve popülerlik faktörleri temelinde sıralanmıştır. Bu yazıda Türk e-ticaret firmaları bulunmuyor çünkü maalesef global çapta kaliteli bir platform ne yazıkki yok henüz. Türkiye’deki en iyi e-ticaret platformları için ayrı bir yazı hazırlayacağız.

En İyi E-Ticaret Platformu #1: Shopify

en iyi e-ticaret platformu shopify

Bir numaralı e-ticaret platformumuz olan Shopify, sağladıklarıyla alanında lider olma özelliğini taşıyor. Shopify, online mağaza sahiplerinin her türlü ürün ve hizmeti satmasına olanak tanımakta ve bütünleşmiş bir e-ticaret çözümü olduğundan çeşitli kullanışlı özelliklere sahiptir.

Platform, kullanıcıların PayPal, kredi veya banka kartları aracılığıyla online ödeme kabul ederken, (Shopify çeşitli çevrimiçi ödeme seçeneklerini desteklemektedir) ürünleri istedikleri gibi organize edip görüntüleyebilecekleri, siparişleri takip edip yerine getirebilecekleri özelleştirilebilir temalara sahiptir.

Fiyatlandırma, aylık faturalandırma sistemine dayalıdır ve bireysel ihtiyaçlara uygun çeşitli ödeme planları bulunmaktadır (aylık 9 ila 179 ABD doları arasında değişmektedir). Ancak Shopify, bir taahhütte bulunmadan önce platformu test edebilmeniz için 14 günlük ücretsiz deneme süresi de sağlar.

Shopify, kullanımı sorunsuz bir platformdur ve kendi e-ticaret mağazanızı kurmak ve işinizi hemen yürütmek oldukça kolaydır. Kaydolduktan sonra, yüzün üzerinde çevrimiçi mağaza tasarımı arasından seçim yapabilir ve seçiminizi beğeninize göre özelleştirebilirsiniz; bu, bir tasarımcı tutma veya önceden tasarım bilgisine sahip olma gereksiniminizi ortadan kaldırır. Sunulan web sitesi tasarımları görsel olarak etkileyicidir ve müşteri dönüşüm oranlarınızı artırmak için optimize edilmektedir.

en iyi e-ticaret platformu Shopify ile aylık 1 dolara online mağaza açın

Shopify, bulut tabanlı bir platform olduğundan, e-ticaret için özel olarak oluşturulmuş ve optimize edilmiş bir sunucu yapısında web barındırma hizmetini de kolayca sunar. Bu, web sitenizi başka bir yerde barındırma gereksiniminizi ortadan kaldırır ve takip etmeniz gereken daha az genel gider anlamına gelir.

Halihazırda gerçek bir fiziksel mağazaya sahip bir işletme sahibiyseniz son derece yararlı olan bir başka harika özellik de Shopify’ın mevcut cihazınızla kolayca entegre edilebilen Chip and Swipe Reader gibi donanımlar da dahil olmak üzere çevrimdışı çözümler sunmasıdır.

Shopify e-ticaret platformunun sağladığı altyapı, işinizi ölçeklendirmek için de uygundur çünkü Shopify, sattığınız ürünlerdeki artıştan yaptığınız satış sayısındaki artışa kadar her şeyi sorunsuz bir şekilde halledebilir. Bu, Facebook, Pinterest, Twitter ve diğer sosyal mecralar gibi platformlarda doğrudan satış yapabileceğiniz, burada kullanıcıların platform içinde güncellemeler alabileceği (Facebook Messenger gibi) veya satış noktası olan özel bir mağazanız olabileceği anlamına gelir.

Shopify İstanbul, hem e-ticaret alanında yeni başlayanlar hem de deneyimli profesyoneller için mükemmel kılan, kullanıcı dostu bir e-ticaret platformudur. Bu platformun çok amaçlı yönleri, ürünlerini istedikleri zaman ve yerde satmak için esnek bir çözüm arayan tüm işletme sahipleri için makul bir çözüm haline getirmektedir. Platform ayrıca İşletme Adı Oluşturucu aracı ve Paypal Ücret Hesaplayıcı aracı gibi işinizi destekleyici ücretsiz araçlara sahiptir.

Siz de “Shopify ile Nasıl Satış Yapılır? 10 Adımda Kurulum!” yazımızı inceleyerek hemen bir Shopify Türkiye hesabı oluşturabilirsiniz. 

En İyi E-Ticaret Platformu 2: BigCommerce

bigcommerce e-ticaret platformu

BigCommerce, ünlü Toyota ve Martha Stewart gibi bazı büyük markalar da dahil olmak üzere 50.000’den fazla online mağazaya ev sahipliği yapmaktadır. Kodlama konusunda teknik bilgisi veya deneyimi olmayan ancak iyi bir dizi yerleşik özelliğe sahip bir platforma ihtiyaç duyanlar için harika bir seçenektir.

Platform, sipariş yerine getirme, analitik, online ödeme desteği, haber bültenleri ve kupon sağlama gibi özelliklere sahip. Bu özelliklerinin yanı sıra 15 günlük ücretsiz bir deneme de sunuyor. 

BigCommerce fiyatlandırma planı ise 3’e ayrılıyor, 29,95$ ila 79,95$ arasında değişen fiyatlar sunuyor. Bu platformun diğerlerine kıyasla ana dezavantajı, mağazalar için ücretsiz temaların olmamasıdır. Temanızı özelleştirmek için premium seçeneklere 120- 250$ arası bir ücret ödemeniz gerekiyor. 

Ayrıca BigCommerce, bilgi güvenliğini son derece ciddiye almaktadır. Üst düzey bilgisayar korsanlarını caydırıcı donanım güvenlik duvarlarına sahiptirler ve tüm müşteri bilgilerini korumak için SSL kullanırlar.

3. WooCommerce

woocommerce e-ticaret platformu

WooCommerce, en özelleştirilebilir e-ticaret platformu olması nedeniyle tasarımcılar ve e-ticaret geliştiricileri arasında son derece popülerdir. Platform, WordPress üzerine kurulmuş açık kaynaklı bir e-ticaret platformudur. Web’in yaklaşık %26’sını çalıştıran bir yazılım olan WordPress, WooCommerce’in temel olarak internetteki en geniş eklenti çeşitliliği ile çalışma özelliğini sağlamaktadır. 

Diğer e-ticaret platformlarından farklı olarak WooCommerce’i kullanabilmek için önce birkaç adımı tamamlamanız gerekecek:

  • Öncelikle, web sunucunuzu seçmeniz ve mağazanız için kullanmak istediğiniz alan adını kaydetmeniz gerekmektedir.
  • İkinci olarak, seçtiğiniz web sunucusuna WordPress’i indirip yüklemelisiniz.
  • Son olarak, web sitenize WooCommerce eklentisini yüklemeniz ve etkinleştirmeniz gerekir.

Bu adımlar, size sınırlı e-ticaret özelliklerine sahip temel bir mağaza sağlayacaktır. Daha fazla özellik eklemek için, ürünlerinizi paketleyip mağazanızda satmanıza olanak tanıyan Google Analytics ve Ürün Paketleri gibi analiz araçları gibi birkaç WooCommerce Uzantısı yükleyebilirsiniz.

4. Squarespace

squarespace e-ticaret platformu

Squarespace, çevrimiçi mağazalarının kullanıcı arayüzünün estetik ve stil bölümünü ve tasarımını her şeyden üstün tutan kişilere özel bir platformdur. Üstelik bu tasarımı yaparken neredeyse hiç öğrenime ihtiyacınız olmaz. Teknik bilgisi olmayan biri için Squarespace, markanızın kişiliğine ve hedef kitlenize hitap eden çarpıcı bir web sitesi oluşturmanın en iyi çözümlerinden biridir. İhtiyaçlarınıza göre daha da özelleştirilebilecek yüzlerce şablon arasından seçim yapabilirsiniz. 

Fiyatlandırma, 26 $/aydan başlar. Sadece ücretsiz olarak özel bir alan adı almakla kalmaz, mağazanızda sınırsız sayıda ürün satabilirsiniz, ayrıca işlem ücreti yoktur. Mağazanız ölçeklendikçe, birden fazla özelliğin işlevselliğini artıran aylık 70 ABD doları tutarındaki premium planı seçme şansınız da vardır.

Platformun özellikleri arasında, onu içerik yönetimi için harika kılan bir Bloglama Modülü ve ayrıca mağazanız için metrik veriler sağlayan web sitesi analitiği ve istatistikleri bulunur. Squarespace, SEO dostu bir yapı sağlar ve web sitenizi otomatik olarak mobil cihazlara optimize eder; bu, tüketicilerin büyük bir bölümünün artık akıllı telefonlar ve tabletler aracılığıyla nasıl alışveriş yaptığını görmek açısından önemlidir. Ayrıca platform, esnek sevkiyat seçenekleri, SSL aracılığıyla yerleşik güvenlik, sipariş ve envanter yönetimi ve 7 gün 24 saat destek sunmaktadır. 

Niş bir pazara hizmet veren butik sahipleri veya küçük ölçekte faaliyet gösteren dükkan sahipleri için Squarespace mükemmel bir seçenektir, ancak büyük ölçekte ve HIZLI büyümek isteyenler farklı bir e-ticaret platformu seçmelidir. 

5. BigCartel 

big cartel e-ticaret platformu

BigCartel, reklam öğelerini hedefleyen  ve temel bir e-ticaret mağazasının tüm özelliklerini içeren bir e-ticaret platformudur. Ancak mağazanızı tam anlamıyla kurabileceğiniz ve dakikalar içinde çalıştırabileceğiniz noktaya kadar basitleştirdiğinden bu platformun özellikleri, basit ve minimalist olması için son derece sınırlıdır.

BigCartel, çevrimiçi satış yapmaya yeni başlayan ve çevrimiçi mağazalarında 1-20 arasında ürün satmak ve işi nispeten küçük tutmak isteyen tüm reklam öğeleri için mükemmeldir. Ayrıca basit yaklaşımına rağmen, sipariş ve envanter yönetimi ve takibi, Facebook ve Google Analytics ile entegrasyon ve SEO yapısı gibi temel özelliklere de sahiptir. 

Fiyatlandırma, diğer platformlara kıyasla daha ucuz olup aylık ücreti 9.99 ile 29,99$ arasında değişmektedir. Üstelik premium planlara geçtikçe daha fazla ürün satabilir ve platformun sunduğu tüm özelliklerin kilidini açabilirsiniz.

6. Volusion

volusion e-ticaret platformu

Volusion, Shopify ve BigCommerce ile oldukça benzer özelliklere sahip, tamamen ayrı bir sunucu almanıza gerek kalmayan altyapılı bir e-ticaret platformudur. Bu, aylık olarak ödeme yaptığınız ve işletmeniz büyüdükçe ölçeklendirmeye tamamen hazır olurken büyük özelleştirme gücü sağlayan bir platforma eriştiğiniz anlamına gelir.

Volusion, yalnızca çevrimiçi mağazanızın ticaret yönünü hayata geçirmeniz dışında aynı zamanda çeşitli ticari olmayan, içerik tabanlı sayfa türleriyle güzel tasarlanmış bir web sitesi oluşturmanıza yardımcı olabilecek bir web sitesi oluşturucu modülüne sahiptir. Ayrıca, Volusion 7/24 hizmet veren bir destek ekibine ve bu konuda size yardımcı olacak özel bir hesap yöneticisine sahiptir. Platformun en büyük artılarından bir diğeri ise tüm büyük kredi kartlarını desteklemesi ve PayPal ve hatta Amazon Payments ile entegrasyona sahip olmasıdır.  

14 günlük ücretsiz deneme süresi sunan Volusion’ın temel plan ücreti 15$/ay’dır ve mağazanıza 100 adede kadar ürün eklemenize izin verir. Mağazanızın belli başlı kredi kartlarını kabul etmesini istiyorsanız, SSL sertifikasını ayrıca satın almanız gerekir bu da 89 $/yıl olarak fiyatlandırılır.

7. 3DCart 

3D cart e-ticaret platformu

3DCart CRM tarafında uzmanlaşmasıyla diğer e-ticaret platformlarından ayrışmıştır. Diğer platformların çoğunun sunduğu, açılış sayfalarını, ürün listelerini ve siparişleri tek bir gösterge panosunda birleştirdikleri temel özelliklerinin yanı sıra, ayrıca müşteri tabanı için iletişim bilgileri, sipariş geçmişi ile eksiksiz bir sıralama sistemine sahiptir 

Bu toplu veri tabanına sahip olmak aynı zamanda pazarlama operasyonlarının ve kampanyalarının nispeten daha etkili olduğu anlamına gelir. Yeni başlayanlar için, e-posta haber bültenleri, satın alımlarına göre belirli gruplara hedeflenebilir. 

3DCart’ın Amazon, Facebook, eBay, Google Shopping ve Shopzilla ile entegrasyonları vardır. Platform, siparişlerinizi  diğer nakliye hizmetleri ve pazar yerleriyle entegrasyonları yönettiğinden, nakliye etiketleri için baskı hizmetleri de sağlar ve iadeler ile geri ödemeleri de işleyebilir.

3DCart’ın öne çıkardığı özelliklerden biri, özellikle çok sayıda tamamlayıcı veya dereceli ürününüz varsa yararlı olan yukarı satış ve çapraz satıştır. 

Fiyatlandırması ise; Başlangıç, Temel, Artı, Pro ve  Kurumsal olarak 5’e ayrılmakta, aylık 29$ ile 229$ arasında değişmektedir. 

3DCart’ın dezavantajlarına göz atacak olursak bunlardan ilki, fiyatlandırmalarının öngörülen aylık trafik hacmine dayanmasıdır, bu da onu daha yüksek trafik etkinliği olan biri için dezavantajlı hale getirmektedir. Diğeri ise, Shopify veya BigCommerce gibi platformlarda sunulanlar kadar görsel olarak çekici olmayan sınırlı sayıda şablon sunmasıdır. Yine de  3DCart,  özellik odaklı olduğu için kötü bir seçenek olmayacaktır.

8. Magento (Kurumsal işletmeler için ideal)

magento

Magento, en yaygın kullanılan ücretsiz e-ticaret yazılımlarından biridir ve 30.000’den fazla küresel işletmeden oluşan bir kullanıcı tabanına sahiptir. Nespresso ve Samsung gibi büyük e-ticaret platformlarının tercih ettiği Magento’nun temel seviyesi ücretsiz olsa da, yükseltmek isteyenler için ücretli planlar da sunulmaktadır. 

Platformun kendisi her şey dahil, özellik odaklı olsa da, yazılımın arkasındaki teknoloji ileri düzeydedir ve Magento’yu web geliştirme konusunda herhangi bir deneyim olmadan kullanmak mümkün olmayabilir. Her ne kadar barındırdığı müşteri nedeniyle çekici bir seçim olsa da, e-ticaret alanında yeni biriyseniz, iş ihtiyaçlarınıza daha uygun olabilecek ve tüm özelliklere sahip olabilecek başka platformları tercih etmelisiniz. 

Magento e-ticaret platformu, envanter ve nakliye yönetimi, çoklu ödeme seçenekleri, yerleşik SEO özellikleri, pazarlama araçları gibi temel şeyleri yönetir. Bununla birlikte, çok dilli destek ve web sitesini optimize etmek ve özelleştirmek için 5000’den fazla uzantıya sahip olması gibi çeşitli özellikler de barındırır. Kapsamlı yetenekleri nedeniyle Magento, yoğun trafiği ve satışları kolayca halledebilir, bu nedenle hızlı ölçeklendirmeyi planlıyorsanız veya zaten büyük bir e-ticaret mağazasıysanız sizin için harika bir seçenek olacaktır. 

Ücreti yıllık 15.000 ABD Doları ile yaklaşık 50.000 ABD Doları arasında değişen Magento; para, zaman ve çaba açısından çok fazla yatırım gerektiren bir platformdur, ancak platform iş modelinize ve planınıza uyuyorsa, e-ticaret işiniz için çözüm olabilir.

9. YoKart

yokart

YoKart, zengin özelliklere sahip oluşu ve uygun bir fiyatlandırma modeline sahip olmasıyla oldukça avantajlı bir e-ticaret platformudur. E-ticaret platformunuza ek olarak Etsy veya eBay gibi diğer pazarlarda satış yapmak gibi çok kanallı bir mağaza kurmak isteyen bir işletme sahibiyseniz, YoKart kesinlikle sizin için iyi bir çözüm olacaktır. 

Platform, mağazalar için çok kanallı satışı hemen etkinleştirmek için zaten kurulmuş olsa da, şifreli çerçevelerini düzenleme yetenekleriniz olduğu sürece mağazanızda özelleştirmeler yapabilirsiniz veya değişiklik yapması için bir uzman tutabilirsiniz.

Platformun fiyatlandırması iki aşamalıdır: Başlangıç ​​Planı 1 yıllık lisans için 250 ABD Dolarıdır ve sunucuya sahip olan bir çözümdür, Gelişmiş Plan ise tamamen özelleştirilebilir ve kendi kendine kullanılabilen, satın almak için tek seferlik 999 ABD Doları tutarında bir ödemedir. Bu planlar, sahip olduğunuz iş modellerine dayalıdır ve yükseltme işlemi oldukça basittir. En iyi yanı, hangi planı seçerseniz seçin, platformun sunduğu tüm özelliklere sahip olmanızdır.

YoKart’ta eksik olan en önemli şey, sosyal medya platformları ile entegrasyonlardır ve şu anda platform için mevcut üçüncü taraf uzantıları yoktur; bu, sosyal ticarete odaklanıyorsanız oldukça büyük bir dezavantaj olacaktır. 

Doğru e-ticaret platformunu seçmek, sizin açınızdan çok fazla düşünmeyi gerektirecektir, bu nedenle acele bir karar olmamalıdır. E-ticaret platformları hakkında en iyi önerilerimiz şunlardır: Ölçeklendirmeyi ve büyütmeyi planladığınız uzun süredir devam eden bir iş kurmayı planlıyorsanız Shopify, BigCommerce veya Squarespace’i tercih etmelisiniz. Hem Shopify hem de BigCommerce, kendi mağazanızın işlevselliğini artırabilen ve onlara Squarespace’e göre avantaj sağlayan harika uygulama mağazalarına sahiptir. Squarespace’in daha iyi bir tema tasarımcısı var ve güzel mağaza tasarımları oluşturmanıza yardımcı oluyor, bu nedenle tasarım sizin için çok önemliyse, Squarespace’e daha yakından bakmak isteyebilirsiniz.

Ölümcül bir Paypal hayranıysanız, Squarespace’in Paypal işlevselliğine sahip olmadığını ve ayrıca bir uygulama mağazasına sahip olmadığını bilmelisiniz, bu nedenle platformun sunduğu tek işlevlerle sınırlısınız. Yine, Shopify veya BigCommerce, bu yönlerden herhangi biri sizin için önemliyse daha iyi bir seçenek olacaktır. 

Fiziksel bir mağaza açmak veya bir pop-up mağaza veya markette satış yapmak gibi çevrimdışı satışlar yapmayı planlıyorsanız Shopify’a bakmak isteyeceksiniz. Shopify, pazarlar ve pop-up mağazalar gibi şeyler için bir Chip & Swipe Kart Okuyucu ve geleceğinizde fiziksel bir mağaza varsa tam gelişmiş satış noktası (POS) donanımı ve yazılımına sahiptir. Dijital ürünler satıyorsanız (müzik, e-kitap vb.) Gumroad’u ve abonelik ürünleri/kutuları satıyorsanız Cratejoy’a bakmanızı öneririz. 

Gelin en çok tercih edilen ve muhtemelen sizin için en uygun olan Shopify ve Bigcommerce platformlarına yakından bakalım:

  • Tam Özellikli Platformlardır: Her iş modeline uygundurlar. 
  • Sunucusu Olan Platformlar: Bir iş kurmak yeterince zorken tüm işlemleri sizin için hallederler böylece işinizi kurmaya ve büyütmeye odaklanabilirsiniz.
  • Uygulama Mağazalarına Sahiptirler: Her ikisinin de sağlıklı bir uygulaması, tasarımcısı ve geliştirici tabanı var, bu da yardım alabileceğiniz ve ihtiyacınız olduğunda e-ticaret mağazanız için gerçekten harika şeyler yapabileceğiniz anlamına geliyor.
  • Daha Fazla Kontrole Sahip Olun: Markanızı her iki platformda da tam olarak kontrol edebilir ve oluşturabilirsiniz. Pazar yerlerinden çok farklı olarak, mağazanızın nasıl göründüğü, müşterilerle iletişiminiz ve nihayetinde onlarla olan ilişkiniz üzerinde tam kontrole sahipsiniz. 

Doğru e-ticaret platformunu bulmak zaman alıcı ve genellikle zorlu bir süreç olabilir, ancak işinize en uygun platformu bulduğunuzda getirisi değerli olacaktır. Satışların arttığını, işinizin büyüdüğünü ve günlük operasyonlarınızın daha sorunsuz ve verimli hale geldiğini gördüğünüzde, bu sürece harcadığınız zamanın, emeğin ve enerjinin değerini anlayacaksınız.

Yazımızın tüm e-ticaret platformu sorularınızı yanıtladığını umuyoruz ve artık işinizi kurmak, başlatmak ve büyütmek için hangi e-ticaret platformunun sizin için en uygun olacağına dair bilinçli bir karar verebilirsiniz. İyi şanslar!

Kaynak: Abetterlemonade

Yazar ve Editör: Deniz Canbaz

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir