shopify türkiye ödeme alma

Shopify Türkiye Ödeme Alma Yöntemleri (Yurtdışındaki 1 Firmanız ile)

Shopify Türkiye ödeme alma yöntemleri iki ana başlıkta sınıflandırılabilir. Birincisi Türkiye’de şirket kurup Türkiye’den ürün satarak, ikincisi ise yurtdışından şirket kurup Türkiye’den satış yaparak Shopify Türkiye ile ödeme alma yöntemleri bulunmaktadır.

Ayrıca Bakınız: Amerika’da Şirket Kurulum Rehberi

Yurtdışındaki şirketiniz için birçok popüler kredi kartı ödeme alma şirketi hizmet sağlayacaktır. Bu noktada Shopify Türkiye ödeme alma yöntemini seçerken, yurtdışı şirketiniz için ödeme sağlayıcısının artılarını ve eksilerini anlamanız önem taşımaktadır.

İşletmeniz için en iyi ödeme alma çözümünü seçmenizde yardımcı olacak 6 popüler Shopify Türkiye ödeme alma altyapısı şirketini detaylarıyla ele aldık:

shopify türkiye ödeme alma
Shopify ile mağaza oluşturmaya başlayın. Üstelik 14 gün ücretsiz kullanabilirsiniz.

#1 Shopify Yurt Dışı Ödeme Alma Yöntemi – Square

Square, sabit oranlı bir fiyatlandırma yapısı üzerinde çalışan ve aylık abonelik ücreti talep etmeyen ucuz bir ödeme çözümüdür.

Özellikleri

Küçük işletmeler için tasarlanmış şu özellikleri sunar:

·  POS sistemleri

·  Ücretsiz faturalandırma işlevleri

·  Ücretsiz bir mobil cihaz kart okuyucusu

·  API entegrasyonları

·  Analizler

·  Perakende ve restorana özel yazılım çözümleri

Artıları

Küçük işletmeler için maliyetin endişe kaynağı olduğundan bahsetmiştik. Square ödeme sisteminin erken sonlandırma, etkinleştirme veya geri ücreti uygulamaması avantajları arasında yer almaktadır. Ayrıca, Ödeme Kartı Sektörü Veri Güvenliği Standartları (PCI DSS olarak da bilinir) olarak adlandırılan ödeme işlemi güvenlik standartlarına uyum için ek ücretler olan aylık abonelik veya PCI uyumluluk ücreti almıyor oluşu ücretsiz POS yazılımı ve ücretsiz bir mobil cihaz kart okuyucusu ile geliyor olması küçük işletmeniz için yararlı olabilir.

Eksileri

Square, bir kredi kartı şirketi tarafından özellikle dolandırıcılık veya yüksek miktarda getiri riski altında olduğu beyan edilen satıcılar ile çalışmamaktadır. Ayrıca sadece ücretli plan seçeneği aboneliklerinde 7/24 müşteri desteği sunar. Shopify Türkiye ödeme alma yöntemleri arasında öne çıkan iki altyapıdan birisi Square’dır.

shopify ile ödeme alma
Shopify’ı 14 gün ücretsiz şekilde denemek için tıklayınız.

#2 Stripe

Stripe, çevrimiçi ödemeler ve yüze işlemler için ücret alan ve sabit oranlı bir fiyatlandırma yapısı kullanan bir kredi kartı işleme şirketidir.

Özellikleri

Stripe’ın özellikleri hem perakende hem de e-ticaret şirketlerine göre uyarlanmıştır ve şunları içermektedir:

·  Sanal terminal

·  Fiziksel terminal

·  Geniş platformlar ve uzantılar kütüphanesi

·  Uluslararası ödemeleri ve 135’in üzerinde para birimini kabul eder

·  7/24 müşteri hizmetleri

·  Entegre fiyatlandırma ve faturalandırma sunar.

Artıları

Stripe, aylık abonelik ücreti ve kurulum ücreti talep etmez ve 7/24 müşteri hizmeti sunar. Ayrıca 135 farklı para biriminde ödeme kabul eder ve şu anda satış analitiği, envanter yönetimi, müşteri yönetimi ve vergi hesaplama araçları dahil olmak üzere çeşitli uzantılar sunmaktadır.

Eksileri

Square gibi, Stripe de yüksek riskli satıcılarla çalışmaz. Ayrıca, Stripe’in uygulama programlama arabirimi (API), birçok rakip platformdan daha yüksek derecede yazılım geliştirme becerisi gerektirir.

#3 Stax

Stax, işletmelerden değişen aylık abonelik ücreti, değişim ücretleri ve ayrıca işlem başına ücret alan üyelik tarzı bir ticari Shopify Türkiye ödeme alma sağlayıcısıdır.

Özellikleri

Stax geniş bir hizmet yelpazesine sahiptir:

·  7/24 müşteri hizmetleri

·  POS sistemleri

·  Fiziksel kredi kartı terminalleri

·  Ücretsiz bir sanal terminal

·  Ödeme ağ geçitleri

·  Aynı gün finansman seçenekleri

·  PCI uyumluluğu

·  Entegre satıcı hesapları

Artıları

24 saat müşteri hizmetleri ve aynı gün para yatırma seçenekleri Stax ödeme sisteminin artıları arasında yer almaktadır. Ayrıca PCI uyumluluk özellikleri içermesi ve Stax’ın takas artı fiyatlandırma yapısı yüzdeye dayalı ek bir işlem ücreti içermediğinden, yüksek hacimli işlem gerçekleştiren işletmeler için Shopify Türkiye ödeme alma konusunda uygun maliyetli bir seçenek olabilir.

Eksileri

Sabit abonelik ücretleri ve yüksek riskli satıcılar ile çalışmıyor olması Stax’ın eksi yönleri olarak sayılabilir.

#4 Clover

2012 yılında piyasaya sürülen Clover, mağaza içi ve çevrimiçi ödeme işleme teknolojisi sunan bulut tabanlı bir POS sistemi ve satıcı hizmet sağlayıcısıdır. Clover, sabit oranlı bir fiyatlandırma yapısı kullanır.

Özellikler

Clover, banka ve kredi kartı işlemlerinden çok daha fazla ek hizmet sunmaktadır. Örneğin;

·  Mobil cihaz ödemeleri

·  Kablosuz işleme

·  POS sistemleri

·  Sanal terminaller

·  Analitik ve raporlama

·  Entegre satıcı hesapları

·  Geniş bir uygulama pazarı

Artıları

Clover, envanter yönetimini ve çalışan planlamasını destekleyebilecek; entegre bir CRM ile müşteri ilişkilerini yönetebilecek ve satıcılara gelişmiş analizler sağlayabilecek bir ödeme işlemcisidir. İşletmeniz için bu özelliklere ihtiyaç duyuyorsanız Clover sizin için iyi bir iş ortağı olabilir.

Eksileri

Maliyet, küçük işletmeler için ödeme işlemlerinde önemli bir endişe kaynağıdır ve Clover küçük işletmeler için biraz maliyetli gelebilir. Aylık yazılım abonelik ücretleri, birçok rakibin talep ettiğinden daha yüksek olan 69,95 $’a kadar çıkabilmekte ve POS donanımı, 49 $ ile 1,649 $ arasında değişmektedir.

#5 Payment Depot

Payment Depot üyeliğe dayalıdır ve değişim ücretleri ile işlem başına ücret almaktadır.

Özellikleri

Birçok farklı özelliği içerisinden bazıları şunlardır;

·  Ücretsiz sanal terminal

·  Fiziksel kart terminalleri

·  7/24 müşteri hizmetleri

·  PCI uyumluluğu

·  Ödeme sağlayıcı

·  Entegre satıcı hesapları

Artıları

Payment Depot 90 günlük bir deneme süresi sunar ve iptal etmeniz durumunda sizden ücret talep etmez. Ayrıca PCI uyumluluğu ve 7/24 müşteri hizmeti de sunar. Diğer bir artısı ise takas artı fiyatlandırma yapısı kullanan diğer ödeme işlemcilerinin aksine, çevrimiçi işlemler için yüz yüze işlemlerden daha fazla ücret almıyor oluşudur. Bunun yerine Ödeme Deposu, işlem maliyetini plan türüne göre belirler.

Eksileri

Payment Depot, yüksek riskli satıcılarla çalışmamakta ve üyeliğe dayalı fiyatlandırması, aylık kredi kartı geliri düşük olan işletmeler için eksi yönleri arasında yer almaktadır.

#6 Helcim

Helcim, takas ücretleri artı toplam işlem maliyetinin %0,3’ü ve yüz yüze ödemeler ve takas ücretleri için işlem başına, artı anahtarlı işlemler için ücret talep eden bir satıcı hesabı sağlayıcısıdır.

Özellikleri

Helcim;

·  PCI uyumluluğu

·  Aylık ücretinin olmaması

·  Entegre satıcı hesapları

·  Sanal terminal

·  POS sistemi ve

·  Mobil cihaz işleme gibi birçok özellik barındırmaktadır.

Artıları

Helcim, aylık abonelik ücreti, kurulum ücreti, PCI uyumluluk ücreti veya iptal ücreti talep etmez. Ayrıca, işlemlerde ayda 25.000 dolardan fazla işlem yapan işletmeler için indirimler sunar.

Eksileri

Helcim, yüksek riskli satıcılarla çalışmaz veya 7/24 destek sunmaz. Ayrıca Helcim yüksek hacimli işletmeler için daha iyi bir seçimdir.

Türkiye dışındaki şirketiniz için Shopify ödeme alma yöntemlerini sizlere özetledik. Shopify Türkiye ödeme alma yöntemleri için Türkiye’de Sanal Pos sağlayan firmalarla ilgili yazımızı bu linkten okuyabilirsiniz.

Kaynak: ShopifyBlog

Editör: Deniz Canbaz

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir